Ο Ανδρέας Πλακωτάκης αναλαμβάνει το ρόλο του Country Manager για την Ελλάδα

 • Πηγαίνετε πίσω
 • All posts
  All posts|Currency Updates
  All posts|Currency Updates|International Trade
  All posts|In The News
  All posts|International Trade
  Blog
  Blog|Currency Updates
  Charities & NGOs
  Currency Updates
  Currency Updates|In The News
  Fraud
  Fraud
  In The News
  In The News|Press
  International Trade
  Press
  Weekly report
 • Latest

18 June 2024

Συντάχθηκε απο τον
Emilio Cimiotta

Η Ebury ανακοινώνει ότι ο Ανδρέας Πλακωτάκης είναι ο νέος Country Manager τηςγια την Ελλάδα.

Π
ροτού έρθει στην Ebury, ο Ανδρέας εργαζόταν τα τελευταία έξι χρόνια ως επικεφαλής πωλήσεων στο Treasury της Alpha Bank, διαχειριζόμενος εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες της Τράπεζας. Διαθέτει εκτενή τραπεζική εμπειρία, έχοντας εργαστεί επί 16 χρόνια στην Alpha Bank και την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, στο χώρο των Διεθνών Αγορών.

Σε αυτό το διάστημα, έχει συνεργαστεί με την πλειονότητα των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, προσφέροντας λύσεις διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, αλλά και διοργανώνοντας εκδόσεις εταιρικών ομολόγων για την πλειοψηφία των ελληνικών διαπραγματεύσιμων ομολόγων.

Η επαγγελματική του εμπειρία εκτείνεται στο σύνολο των εμπορικών κλάδων, καθώς πέρα από τις μεγάλες εταιρείες της χώρας, έχει συνεργαστεί στενά με πλήθος σημαντικών μεσαίων επιχειρήσεων.

‘Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο στα Χρηματοοικονομικά από το Alba Graduate Business School στην Αθήνα.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο Ανδρέας Πλακωτάκης δήλωσε: “Η Ελλάδα είναι βασική αγορά για την Ebury. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία παρέχει σε εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες, ιδιαίτερα στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, χρηματοοικονομικές λύσεις οι οποίες ήταν απρόσιτες για αυτές μέχρι πρότινος. Η πρόκληση τώρα είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εταιρείας στην ελληνική αγορά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις των διεθνών αγορών. Έχουμε μια νεανική ομάδα, έμπειρη και πολύ αφοσιωμένη στις αξίες της εταιρείας και στην αποστολή της να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις. Το στελεχιακό δυναμικό αποτελεί το κύριο πλεονέκτημα της Ebury προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα που λύνουν πραγματικά προβλήματα για τη διεθνή ανάπτυξη των εταιρειών“.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες που μέχρι τώρα ασκούσε ο Duarte Líbano Monteiro στην Ελλάδα. Στο εξής, ο Duarte προάγεται στη θέση του Chief Business Officer της Ebury, επιφορτισμένος με την ηγεσία της στρατηγικής και της ανάπτυξης της επιχείρησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

μοιράσου