Καλώς ήρθατε στο blog της Ebury®

Εξειδικευμένη ενημέρωση και πληροφόρηση για την αντιμετώπιση της ευμετάβλητης αγοράς συναλλάγματος.

Εγγραφείτε

19

Feb

Weekly report

Το ράλι του δολαρίου συνεχίζεται, ενώ οι φόβοι για τον πληθωρισμό επιστρέφουν

Τ

α ομόλογα παγκοσμίως υποχώρησαν απότομα, όπως και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, τα οποία ωστόσο ανέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιας μέχρι το Σαββατοκύριακο. ( χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά )

Enrique Diaz – Alvarez

Οι αγορές συνεχίζουν να γιορτάζουν τη φαινομενική ήττα του πληθωρισμού και οδηγούν τις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

Enrique Diaz – Alvarez 12 February 2024 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το κυρίαρχο θέμα στην αγορά συναλλάγματος μέχρι στιγμής είναι η ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, η οποία αναγκάζει τις αγορές να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στο άμεσο μέλλον, βοηθώντας το δολάριο να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος από τις απώλειες που είχε στα τέλη του 2023.

Enrique Diaz – Alvarez 5 February 2024 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η άποψή μας ήταν ότι οι επενδυτές προεξοφλούσαν αρκετά πρόωρα τις μειώσεις επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Enrique Diaz – Alvarez 22 January 2024 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αξιοσημείωτο την περασμένη εβδομάδα ήταν το πόσο λίγο κινήθηκαν τα κύρια νομίσματα.

Enrique Diaz – Alvarez 15 January 2024 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μέχρι στιγμής το 2024, οι αγορές συναλλάγματος έχουν πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών, όπως και οι χρηματοοικονομικές αγορές γενικά.

Enrique Diaz – Alvarez 8 January 2024 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναμενόταν, παρουσίασε μεγάλη μεταβλητότητα, ανταποκρινόμενη στις διαδοχικές συνεδριάσεις τριών κεντρικών τραπεζών.

Enrique Diaz – Alvarez 18 December 2023 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο αδιαμφισβήτητος νικητής την περασμένη εβδομάδα στις αγορές συναλλάγματος ήταν το ιαπωνικό γεν, το οποίο εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας φαίνεται έτοιμη να ξεκινήσει την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Enrique Diaz – Alvarez 11 December 2023

Η φαινομενική νίκη των κεντρικών τραπεζών επί του πληθωρισμού σπρώχνει ένα κύμα μετρητών σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου παγκοσμίως.

Enrique Diaz – Alvarez 4 December 2023 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ συνήθως ευνοεί τη σταθερότητα στις αγορές και η περασμένη εβδομάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Enrique Diaz – Alvarez 27 November 2023 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

1 2 3 10