Μικρό εύρος διακύμανσης για τα σημαντικότερα νομίσματα

( χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά )

 • Πηγαίνετε πίσω
 • All posts
  All posts|Currency Updates
  All posts|Currency Updates|International Trade
  All posts|In The News
  All posts|International Trade
  Blog
  Blog|Currency Updates
  Charities & NGOs
  Currency Updates
  Currency Updates|In The News
  Fraud
  Fraud
  In The News
  In The News|Press
  International Trade
  Press
  Weekly report
 • Latest

22 April 2024

Συντάχθηκε απο τον
Enrique Diaz – Alvarez

Chief Risk Officer, Ebury

Οι αγορές συναλλάγματος δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη διακύμανση την προηγούμενη εβδομάδα, ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων πολιτικών και μακροοικονομικών δεδομένων.

Α
π’ τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, επιβεβαιώθηκε η εικόνα μιας ισχυρής οικονομίας των ΗΠΑ και μιας αργά βελτιούμενης ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ακόμα υψηλές. Η εβδομάδα έκλεισε με τα μεγαλύτερα νομίσματα να μη σημειώνουν διακύμανση μεγαλύτερη του 1% από εκεί που ξεκίνησαν.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα δημοσιευθούν σε Ευρωζώνη, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ οι δείκτες PMI που αποτυπώνουν με ακρίβεια την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης, όπως επίσης και ο δείκτης Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών στις ΗΠΑ, ο προτιμητέος δείκτης απο πλευράς Fed για την απεικόνιση του πληθωρισμού.

Στερλίνα

Οι μισθοί Φεβρουαρίου και ο πληθωρισμός Μαρτίου κινήθηκαν απροσδόκητα ανοδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα και έτσι θα είναι πιο δύσκολο για την Τράπεζα της Αγγλίας να δικαιολογήσει μειώσεις επιτοκίων. Πιστεύουμε οτι ένα υπόβαθρο υψηλών επιτοκίων, συνεχιζόμενων πληθωριστικών πιέσεων και ανθεκτικής οικονομικής ανάπτυξης δίνει μια εποικοδομητική εικόνα για τη στερλίνα το 2024.

Τα δεδομένα PMI αυτής της εβδομάδας απο το Ηνωμένο βασίλειο θα πρέπει να παραμείνουν συνεπή με την υγιή επέκταση που είδαμε στις δύο τελευταίες εκθέσεις για το ΑΕΠ.

Ευρώ

Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής στο μέλλον συντείνουν στο οτι η πρώτη μείωση επιτοκίων θα γίνει τον Ιούνιο, ωστόσο οι επόμενες αποφάσεις εξαρτώνται από τα δεδομένα. Η οικονομική βελτίωση που παρατηρήθηκε πρόσφατα, καθώς και το χάσμα μεταξύ του δομικού πληθωρισμού και της επιθετικής ρητορικής της Fed συνηγορούν ενάντια σε έναν απότομο κύκλο μειώσεων. Οι τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς για τρεις μειώσεις πριν το τέλος του έτους στηρίζονται σε μια συνεχόμενη πτωτική τάση του πληθωρισμού σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε στις ΗΠΑ.

Δολάριο

Τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν μια ισχυρή οικονομική δραστηριότητα, καθώς επίσης και ο επίμονο πληθωρισμός έχουν αναδιαμορφώσει τις προσδοκίες της αγοράς για μειώσεις επιτοκίων απο τη Fed γι αυτό το έτος. Οι πιθανότητες για μια πρώτη μείωση τον Ιούνιο είναι ελάχιστες, ενώ το δολάριο έχει ενισχυθεί λόγω αυτού. Ωστόσο, τα τρέχοντα επίπεδα αντικατοπτρίζουν κάποια σημαντική υπερτίμηση κατά την άποψη μας και μια περαιτέρω άνοδος θα απαιτούσε σημαντικά υψηλότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα.

🔊 μείνετε ενημερωμένοι ακούγοντας το FX podcast μας 🔊

μοιράσου